Information

Modtager af uddannelseshjælp

Uddannelseshjælp er en økonomisk støtte til dig, der er ledig, under 30 år – og ikke har en uddannelse, der umiddelbart giver adgang til et job (en erhvervskompetencegivende uddannelse).
Uddannelse bliver stadig vigtigere i forhold til at kunne klare sig på arbejdsmarkedet. Unge under 30 år, der endnu ikke har en uddannelse, skal tage en uddannelse. I stedet for kontanthjælp modtager den unge uddannelseshjælp. Uddannelseshjælpen svarer til SU.

Her er hvad du skal gøre:

Den første dag du er ledig:

  • Opret dig som bruger med NemID på jobnet.dk og meld dig også ledig her
  • Når du har meldt dig ledig på Jobnet, skal du møde i dit jobcenter på førstkommende åbningsdag så dit jobcenter kan behandle din ansøgning om uddannelseshjælp.

Samtale i jobcentret
Inden for de første syv dage fra du er meldt ledig, skal du til en samtale på dit jobcenter.
Din forberedelse til samtalen er at tænke over, hvilken uddannelse du kan tage, og hvad der skal til, for at du kan gennemføre den uddannelse. Sammen med din sagsbehandler vurderer I, om du umiddelbart kan gå i gang med en uddannelse, eller om du har brug for hjælp for at blive parat til at kunne tage en uddannelse.

Registrering af jobsøgning i joblog
Hvis I vurderer, at du umiddelbart er parat til at gå i gang med en uddannelse, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, indtil du begynder på din uddannelse. Det betyder, du aktivt skal søge job, og at du skal løbende registrere din jobsøgning i Joblog på Jobnet.

Senest efter 3 uger: 
Du skal oprette et CV på jobnet.dk og gøre det tilgængeligt.

Hvis du bliver syg
Hvis du bliver syg, skal du melde det til dit jobcenter fx her på jobnet.dk.

Hvilken hjælp kan du finde på jobnet.dk ...
Vi har udviklet nogle værktøjer, der kan give dig inspiration, når du skal søge job.

  • Automatch: Det kalder vi de jobforslag, vi viser dig på din Jobnetforside. De er valgt ud fra de jobønsker, du har angivet i CV’et.
  • Jobagent: Opret én eller flere jobagenter, så giver jobnet.dk dig besked, når der bliver opslået nye jobannoncer, der passer til netop dit CV.
  • Joblog: Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning.
  • SMS- og e-mailservice: Tilmeld dig SMS- og e-mailservice og vi minder dig fx om, hvornår du skal til møde i jobcentret

 Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du måske bruge disse vejledninger:

  1. Sådan gør du ... meld dig ledig
  2. Sådan gør du ... opret CV
  3. Sådan gør du ... meld dig syg

Du kan også kontakte jobcentret for at få vejledning.